C-Aparthotel Zon en Zee

Westende

Westende is een plaats van rust, ongerepte natuur en duinen, prachtige zandstranden, en een bruisende Noordzee. Het Strandhotel is centraal gelegen en vormt de perfecte uitvalsbasis om de kust en het hinterland met al haar rijkdom van dichtbij mee te maken en te ontdekken wat de kust nu net zo speciaal maakt. 

Nieuwpoort en Oostende liggen op een boogscheut, ideaal om wat culturele uitstappen of een namiddagje shoppen. Brugge of Ieper liggen op minder dan een half uur rijden. Voor gezinnen met kinderen is Plopsaland op slechts 20 minuten rijden.

Westfront

Westfront is een gloednieuw interactief centrum in Nieuwpoort, met als centraal thema de onderwaterzetting van de IJzervlakte tijdens WO I.  Gezien de nabijheid van de Ganzenpoot - cruciaal in het verloop van de Eerste Wereldoorlog - speelt het sluizencomplex een centrale rol in het verhaal. Het bezoekerscentrum opent met de inval van de Duitse troepen in augustus 1914 en eindigt bij de heropbouw van kuststad Nieuwpoort.

Watersportcentrum De Kwinte

VVW Westende beschikt over 2 clubhuizen, club ‘De Kwinte’ op het Sint-Laureinsstrand te Westende en club ‘Koko Loco’ aan het spaarbekken te Nieuwpoort. Hierdoor beschikt VVW Westende over een ruim aanbod aan mogelijke sporten en kampen, met een unieke locatie en specifiek materiaal per sporttak. Met de komst van de volledig nieuwe ‘De Kwinte’ in Westende, is de club uitgegroeid tot veel meer dan zomaar een surfclub, het is een echt watersportcentrum geworden! Alle comfort en een super uitzicht over het sportstrand, zorgt dat dit dé nieuwe uitvalsbasis is aan de kust voor zowel sport, fun & party. 

Fietsen & wandelen

Tal van wandel- en fietspaden bieden u een gevarieerd uitzicht langs de kustroutes over de fraaie duingebieden, de rustige landweggetjes over het platteland en de karakteristieke gemoedelijke dorpjes. Fietsenverhuur Joli Sport ligt vlak naast het hotel. Uw eigen fiets kunt u bij ons bewaren in de afgesloten fietsenstalling.

Meer info over fietsen
M
eer info over wandelen

Kusthistories

Het museum 'Kusthistories' is een echte aanrader. Je stapt er in de geschiedenis van het kusttoerisme aan de Belgische kust. Vandaag is vakantie aan de kust heel gewoon. Ooit was het anders. Oude badmode, souvenirs, een oude tram, 'billenkarren', unieke filmpjes, mooie decors, en nog veel meer.

Themaweekends in Middelkerke

Jaarlijks worden er verschillende themaweekends georganiseerd in Middelkerke: Visweekend, Bierweekend, Landbouwweekend, Herfstweekend & Champagneweekend.

Deze weekends zijn steeds een groot succes en zitten boordevol leuke activiteiten.

Domein Raversijde & Atlantikwall

Het stuk van de oude verdedigingslinie, die de Duitsers destijds bouwden om het vaste land te beschermen tegen een invasie, is in de duinen van Raversijde goed bewaard gebleven. Bezoek deze verdedigingswerken uit de eerste en tweede wereldoorlog.

Villa Les Zephirs

In Villa Les Zéphyrs ontdek je hoe een rijke familie omstreeks 1930 de vakantie aan zee doorbracht. De villa dateert uit 1922. Het gebouw werd opnieuw ingericht volgens de gedetailleerde beschrijving van de eerste bewoners. Aan de hand van allerlei gebruiksvoorwerpen, foto’s, uitgebeelde taferelen en moderne multimediatoepassingen wordt in het unieke historisch kader de tijd van toen weer tot leven gebracht.

Natuurdomein De Ijzermonding

Ter hoogte van Nieuwpoort mondt de IJzer rechtstreeks uit in zee. Waar zout en zoet water elkaar ontmoeten, ontwikkelde zich een bijzondere biotoop met slikken, schorren, duinen, strand en polders. Dankzij een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden kun je vanaf Westende starten en genieten van de natuurpracht van de IJzermonding. Handige infopanelen vertellen je onderweg alles over dit wonderlijke natuurgebied. Op bepaalde dagen van de week kan je met de overzetboot meteen oversteken naar Nieuwpoort Bad.

Plopsaland, Mayaland & Plopsaqua

Voor klein en groot een onvergetelijke bestemming aan de kust met spectaculaire attracties en shows. De Studio 100 figuren verwelkomen u graag, een dag plezier gegarandeerd!